В зависимост от  търсения ефект, рекламите могат да бъдат изработени по различен начин и технология, за да задоволят всички изисквания на клиентите ни

Най-често  се използват обемни букви или светещи кутии  при външни рекламно-информационни съоръжения, за да предпазят светещите елементи от интензивното влияние на околната среда (резки температурни промени, дъжд, сняг, градушка и т.н.). Те помагат за по-добра дневна визия на вашата външна реклама, защото когато съоръжението не свети те са тези, които се виждат. За големи покривни реклами, каквито все повече виждаме да се правят и в България обемните букви са задължителни, като можем да се похвалим със завиден опит в реализирането на точно такива мащабни проекти. Типовете обемни букви, описани по-надолу са няколко основни вида, като могат да се изработват по разнообразни начини и от всевъзможни материали. Всяка фирма производител на външна реклама предлага подобни изделия, като цента варира в големи граници. Ние поддържаме високо ниво на качество и даваме изключително дълги гаранционни периоди. Всеки един тип светеща реклама може да бъде изработен в няколко класа на качество в зависимост от използваните материали и методи.

Стандартно обемните букви представляват триизмерни графични елементи, които се изработват с гръб и страни от алуминиева ламарина и лице от транслуцентен плексиглас. В производството се предпочита използване на алуминиева ламарина, тъй като е тя не ръждясва.
Добре е при букви, в които ще се монтира осветление, страните да бъдат с ширина около 15 см. Те се заваряват или занитват към гръба (основата) на буквата и се боядисват прахово в цвят.
Друата част на буквата - лицето, се изрязва от акрил или поликарбонат, обкантва се с подходяща лайсна – алуминиева или PVC и се „нахлузва” върху готовия алуминиев корпус.
В обемните букви, най-често се монтира неоново или светодиодно осветление, а когато буквите да достатъчно големи и прави – луминисцентни лампи. При светещите табели също за предпочитане е изработката им да бъде от алуминий за да гарантира дълаг експлотационен живот на рекламното съуражение.

Обикновено, когато клиента държи обемните букви да бъдат осветени с неон, той се спира на варианта, буквата да остане отворена, т.е. да няма лице и тръбите неон да се ви